Denne siden bruker informasjonskapsler. Klikk her for å se informasjon om informasjonskapsler Avtalt

Isomaltulose

I utvelgelsen av en riktig energibærer for Recover-Me har valget bevisst falt på Palatinose (isomaltulose).

Palatinose (isomaltulose) er et naturlig forekommende disakkarid (honning, melasse). Kommersielt fremstilles det av sukrose (vanlig rørsukker) ved en enzymatisk omstrukturering. Som sukkrose består Palatinose av to koplede monosakkarider, glukose og fruktose. Det er imidlertid en viktig forskjell: i Palatinose kobles de to monosakkaridene via en 1,6-glykosidbinding, som mye vanskeligere spaltes enzymatisk (hydrolyseres) enn 1,2-glykosidbindingen i sukrose. Som resultat blir Palatinose ganske langsomt fordøyd, og forårsaker derfor lav stimulus for insulinutskillelse (det anses å være trygt for diabetikere).

Følgelig stimuleres energiproduksjon ved oksydasjon av fettsyrer, frigjort fra fettvev, under fysisk trening.

GLYKEMISK INDEKS

Glykemisk indeks (GI) er en verdi som indikerer hvor raskt et stoff øker blodglukosenivået. Palatnoses langsomme metabolisme gjenspeiles i dens lave glykemiske indeks på 32, sammenlignet med sukroses (67).

Flere studier som sammenligner Palatinose med høyere glykemiske karbohydrater, har vist forbedring i sinnelag og hukommelse, både hos barn og voksne.

Palantinoses vedvarende energiforsyning illustreres ved den utstrakte formen på kurven som representerer dens  blodkonsentrasjonsrespons.

image description

Tannhelse

En annen fordel ved Palatinose er at det er et dårlig vekstgrunnlag for orale bakterier. Produksjonen av syre etter inntak er ubetydelig, slik at forbruket ikke forårsaker tannråte. Palatinoses tannvennlige egenskaper er bekreftet i USA av FDA (Food and Drug Administration) og i Europa av EFSA (European Food Safety Authority).

För mer information om palatinos (isomaltulos), Klikk her